وي افزود: با برداشتن نماي سيماني، آنچه را که در مورد اين مسجد مدرسه ميدانستيم، به قطع رسيد. محور پيغنمبريه شمالي جنوبي بوده است که آن را تغيير داده بودند، کيفيت معماري آن نيز شناسايي شد.
ديزاني ادامه داد: همچنين قسمت راست بنا تصرف و حوزه مدسه در اين چند سال از پيغمبريه جدا شده است. بند کشي هم در نما صورت گرفت.
معاون ميراث فرهنگي استان قزوين به chtn گفت: قسمتهاي تزييني آن نگهداري شده است، استحام بخشي در کل بنا صورت گرفت. در دوران گذشته براي اتصال سعدالسلطنه به باغ فرهنگي اين قسمت پهنه اصلي اتصال بوده و تنها يک نما نيست.
ديزاني اين مرمت ها را جزو فاز يک طرح دانست و خاطرنشان کرد: خود مسجد مدرسه پيغمبريه جزء امامزادههاي دوران صفويه بوده که در دولتخانه صفوي جايگاه ويژهاي داشته است.
بنابراين گزارش؛ بنا مسجد مدرسه پيغمبريه، در باغ چهلستون ودر حاشيه خيابان پيغمبريه، متصل به بقعه چهار انبيا قرار دارد. اين بنا داراي ورودي با قوس کاشي کاري شده است. حياط آن مربع شکل با وسعتي متوسط بوده و داراي حجراتي در ضلعهاي شمالي و شرقي در ارتفاع يک متر بلندتر از کف حياط است.
اين گزارش حاکيست ؛ باني آن ظاهراً شاه اسماعيل صفوي بوده که در زمان او به صورت نيمه تمام باقي مانده و وزير شاه عباس دوم به ساخت بناي ناتمام آن همت گماشت. حجره ها داراي طاق نماهايي با آجرکاري ساده فضاي داخلي حجره ها نيز عاري از تکلف است.
117/
انتهای پیام/